Uzungöl Gezi Rehberi - Bülent REİSOĞLU

Kişisel Web Bloğuma Hoş Geldiniz....

DUYURULAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

26 Aralık 2022 Pazartesi

Uzungöl Gezi Rehberi



Uzungöl Gezi Rehberi: Nerededir, Nasıl Gidilir? Aktiviteler Nelerdir?

Gökyüzünün mavisi, bembeyaz bulutlar ve yemyeşil ormandan oluşan bir manzara karşılar sizi Uzungöl ’de…

Uzungöl’ün berrak sularının karadeniz’e akışı gibi gökyüzünü içinize çekersiniz her nefeste. Trabzon’a 99 km ve Çaykara ilçesine 19 km uzaklıkta, deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunan Uzungöl, Şerah köyünün yerleştiği vadi yamaçlarından heyelan sonucu kayan toprak ve kayaların, haldizen deresinin önünü kapatmasıyla 1600’lü yıllarda oluştuğu rivayet olunan doğal bir göldür. Çevresinde oluşmuş olan yerleşim alanı da adını “Uzungöl” den alır.

Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Uzungöl’ün, turistik potansiyeli çok yüksektir. Göl ve Trabzon’un en yüksek Haldizen vadisi doğa yürüyüşü, kuş gözlemciliği, botanik amaçlı turların yanı sıra, daha yükseklerdeki dağların arasındaki göllere veya yakınlardaki Şeker su, Demirkapı, Yayla önü gibi doğal güzelliği yanında geleneksel Karadeniz mimarisinin özgün ahşap köy evlerinin gezilebileceği yaylalara geziler düzenleme olanağı vardır.

Haldizen Dağı 3.325 metre. Haldizen vadisinde, heyelan sonucu dere yatağının tabii baraj şeklinde kapanması sonucu oluşan göl, çevresindeki dik yamaçları ve yamaçları kaplayan ladin ormanları ile çekici bir peyzaj sergiler. Uzungöl su seviyesi bakımından mevsimsel olarak çok az farklılık gösterir. 1090 m yükseklikteki gölün yaklaşık olarak boyu 1000 metre, eni 500 metre ve derinliği ise 15 metre civarındadır. Gölde doğal alabalık yaşamaktadır.

Uzungöl’e Ne Zaman Gidilmeli? Ne Zaman Gidilir?

Uzungöl yıl boyu ziyaretçi almaktadır. Yaz aylarında başka bir güzel kış aylarında başka bir güzelliğe sahiptir fakat en çok ziyaretçiyi yaz aylarında almaktadır.

Kış aylarında genelde az sayıda ziyaretçi uzungölü ziyaret etmektedir. Gelen misafirler genelde avrupadan gelen turistlerdir. Tabiki bunun yanında kışın sessizlik ve doğa güzelliği arayan yerli turistlerimizde kış aylarında uzungölü ziyaret etmektedir. Yaz aylarında uzungölü ziyaret eden turistler genelde arap dünyasından gelen turistlerdir. Yaz aylarında adeta akın ediyor arap turistler. Kış aylarında da arap turistlere rastlamanız mümkündür.

Uzungöl’ün Yöresel Lezzetleri

Karadeniz bölgesinin en leziz ustalarının bulunduğu restoranlar sizleri Uzungöl civarında bekliyor. Buralarda organik bir kahvaltı yaparak, dinç bir şekilde yoğun gezi programının olduğu güne başlayabilirsiniz. Bu anlamda sizlere belki daha önce yemediğini veya yöresinde tatmadığınız kahvaltıda muhlamayı tavsiye edebiliriz.

Mısır unu ve minci denilen peynir türünün bir karşımı olarak sunulan lezzet, yaylalarda üretilmiş olan gerçek tereyağının içerisinde kavruluyor ve parmaklarınızı yiyebileceğiniz kadar lezzetli bir gıdaya dönüşüyor. Kesinlikle kahvaltı menünüzde görmek isteyeceğiniz lezzet, organik olarak sunulan kahvaltıda sıcak menü olarak yer alıyor.

Uzungöl’de Yapılacak Aktiviteler

Uzungöl’de yapılacaklar listenizin ilk sırasında elbette muhteşem doğayı keşfetmek gelmeli. Bu doğa keşfini dilerseniz yürüyüşle, dilerseniz jeep safariyle yapabilirsiniz, tercih sizin. Birbirinden eşsiz yaylalarda ve göl kenarında yapacağınız doğa keşiflerinden sonra Karadeniz’e bir kez daha hayran kalacaksınız.

  • Uzungöl’de Alışveriş

Bu doğa harikası tatil beldesi ziyaretinizde, Uzungöl hatırası olarak alabileceğiniz, çevre köylerde el işi, özellikle tahta kullanılarak yapılan, kaşık, yöreye özgü renkleriyle peştemal, yöre giysileri ile oldukça sevimli bez bebekler alabileceğiniz hatıra-hediyelik eşyalardır.

  • Uzungöl’de Helikopter Turu

Son zamanlarda çok dikkat çeken bir aktivite ziyeretçilere sunuldu bu aktivite uzungölü kuş bakışı seyretmek isteyenler için bulunmaz bir fırsattır evet uzungöl’de helikopter turu arkadaşlar son zamanlarda oldukça rağbet görmüş bir aktivite modelidir.

  • Uzungöl’de Yamaç Paraşütü

Trabzon iline 10 km mesafede bulunan Akyazı Uçuş Tepesi, 25km mesafede olan Akçakale tepesi, 35 km mesafede Varoz uçuş tepesi, Düzköy Haçka eğitim tepesi ve Uzungöl uçuş tepesi önemli parkurlardandır.

  • Uzungöl’de Atv Turu

Atv kiralayarak veya profesyonel kişiler eşliğinde Atv turu yapabilirsiniz. Toz, çamur ve doğa ile iç içe yapılan bu etkinlikte adrenalin seviyenizi yükseltecektir.

  • Uzungöl’de Doğa Fotoğrafçılığı

Seyahatiniz sırasında yapabileceğiniz bir diğer şey ise eğer merakınız varsa doğa fotoğrafçılığı. Bireysel olarak yapabileceğiniz gibi safari şeklinde yapılan fotoğraf çekme aktivitelerine de katılabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorum yaparken dikkat ediniz:

1.-Küfürlü, siyasi veya huzur bozucu yorumlar,
2.-Reklam, spam gibi yorumlar yapmamaya, Yorumlarınız yönetici onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here