Demlemede kireçsiz su kullanılarak çaydanlıkta iyice kaynatılmalı ve porselen demlik tercih edilmeli.
• Demlemede kireçsiz su kullanılarak çaydanlıkta iyice kaynatılmalı ve porselen demlik tercih edilmeli.
• Demliğe yeteri kadar kaynamış su doldurulmalı.
• Demliğe konan kaynatılmış suyun üzerine her bir bardak için 2 çay kaşığı Çaykur çayı konulmalı.
• Demlik çaydanlık üzerine konularak, kısık ateşte demlemeye bırakılmalı. Demleme süresi 10-12 dakika olmalı.
• Demlenen çay yarım saat içinde tüketilmelidir.
• Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Lütfen yorum yaparken dikkat ediniz:
1.-Küfürlü, siyasi veya huzur bozucu yorumlar,
2.-Reklam, spam gibi yorumlar yapmamaya, Yorumlarınız yönetici onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır.