İhlamuru sakın böyle tüketmeyin... - Bülent REİSOĞLU

Kişisel Web Bloğuma Hoş Geldiniz....

DUYURULAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

18 Ocak 2023 Çarşamba

İhlamuru sakın böyle tüketmeyin...




Ihlamur, papatya, ekinezya, nane… Hepsinin ayrı bir faydası bulunuyor. Ancak uzmanlar bu çayları demlerken çok kaynar suyla hazırlanmalarının faydalarını yok ettiğini söylüyor. İşte bitki çayı yaparken dikkat edilmesi gerekenler…


Bitki çayları içinde yararları bileşenler, mineraller ve vitaminler barındırıyor. Her bitkinin meyve, çiçek, yaprak, kök gibi farklı kısımları bulunuyor ve hangi kısmından çay yapılacağının iyi bilinmesi gerekiyor. Çayı hazırlarken suyun derecesinin de önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Bitki çaylarının yararlı olabilmesi için kalitesini belirleyen faktörleri coğrafi, tarımsal ve çevresel etkenler, işlenme şekli, saklama koşulları oluşturuyor. Bitki çayları güneş ışınlarından korunmalı, tercihen karanlık yerlerde sıkı kapalı kaplarda saklanmalı. Ayrıca 100°C’ye ısıtılan suyun bitkinin üzerine dökülmeden önce tercihen 80°C’ye soğuması beklenmeli ki demleme süresinde uçucu yağların uçarak aromasının ve etkisinin azalması önlensin” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorum yaparken dikkat ediniz:

1.-Küfürlü, siyasi veya huzur bozucu yorumlar,
2.-Reklam, spam gibi yorumlar yapmamaya, Yorumlarınız yönetici onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here