Sağlıklı beslenme üzerine
verdiği tavsiyelerle son dönemin dikkat çeken isimlerinden olan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, vücutta oluşan
iltihaplanmaya karşı kullandığı doğal ilacını takipçileriyle paylaştı.
Özellikle havaların soğumasıyla kendini gösteren grip, nezle ve bademcik
iltihabı gibi hastalıklara karşı kalkan olan bu tarif ile vücudunuz baştan
aşağı yenilecek. Normal çay yerine mutlaka bunu tüketin. Faydaları saymakla
bitmiyor, hem iltihabı söküyor hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İşte
vücuttaki iltihabı söküp atan doğal çay tarifi...
VÜCUTTAKİ TÜM İLTİHABI SÖKÜP ATIYOR
Ocak ayı ile birlikte soğuk hava dalgasını kendisini iyice göstermeye
başladı. Bu süreçten en çok zarar görenler ise çocuklarımız oldu. Özellikle
çocuklarda görülen bademcik iltihabı hızla
arttı. Bu durum karşısında annelerin ilk başvurduğu yöntem ilaç tedavisi oluyor
ancak size vereceğimiz bu tarif ile iltihaplanma sorunundan anında
kurtulacaksınız. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu çay tarifi ile
vücuttaki tüm iltihap söküp atılacak.
NORMAL ÇAY YERİNE BUNU TÜKETİN! HAYAT
KURTARAN TARİF
Hazırsanız İbrahim Saraçoğlu'nun hayat kurtaran tarifini açıklıyoruz.
Yaklaşık bir su bardağı suda bir poşet adaçayı veya bir tatlı kaşığı taze
adaçayı on dakika ağzı kapalı olarak demlenir. Günde iki-üç defa gargarası
yapılır. Ayrıca, beraberinde bir ay boyunca her gün bir çay bardağı adaçayı
içilir. Demleme süresi tamamlandıktan sonra bitkiyi daha fazla suyunun içinde
bekletmeyiniz, mutlaka süzüp ayırınız. Hazırlanan gargara kırksekiz saat
bozulmadan banyo dolabınızda durabilir.
Tüm bu kürleri kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus;
bitkinin raf ömrüdür. İkincisi bitkinin doğru zamanda toplanmış olmasıdır.
Üçüncüsü ise bitkinin nasıl kurutulmuş olduğudur. Her bitkinin özelliğine göre
uygun koşullarda kurutulmuş olması gerekir. Bazı bitkiler gölgede, bazıları
güneşte, bazıları ise karanlıkta kurulması gerekir. En önemlisi ise
kullanacağınız bitkinin mutlak surette doğru tür olmasıdır. Eğer doğru bitki
türü değil ise kürün etkisini büyük oranda azaltmaktadır.
İstanbul'a ilk kez Marmara Adası'ndan getirildiği için ada çayı olarak
adlandırılan bitki, Ege Bölgesi'nde acı elma olarak da bilinir. Tıbbi ve
aromatik bir bitki olan ada çayının yaprakları, kaynatıldığında çay olarak
içilebildiği gibi esansı ya da farklı bir deyişle uçucu yağı elde edilerek de
kullanılır.
- Depresyonu
ve stresi azaltır.
- Zararlı
toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
- Beyin
fonksiyonlarını geliştirir.
- Ağız ve
diş eti hastalıklarına iyi gelir.
- Cilt
leke ve hastalıklarında kullanır.
- Mide ve
kolestrol hastaları için rahatlatıcı etkisi vardır.
- Menopoz
sonrası belirtileri hafifletir.
- Sindirim
sistemini korur ve ishale iyi gelir.
- Aşırı
terlemeyi azaltır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Lütfen yorum yaparken dikkat ediniz:
1.-Küfürlü, siyasi veya huzur bozucu yorumlar,
2.-Reklam, spam gibi yorumlar yapmamaya, Yorumlarınız yönetici onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır.